Aircoservice

Aircoservice

De airco zorgt ervoor dat u comfortabel en ontspannen achter het stuur zit. Doordat de temperatuur in uw auto aangenaam is, blijft u alert en geconcentreerd. Daarnaast zorgt de airco dat uw ramen niet beslaan. Om te zorgen dat de airco goed blijft werken is het belangrijk om deze regelmatig te laten controleren.

Waarom onderhoud?

Een airco kan zijn werk goed doen dankzij koudemiddel in het systeem. Bij normaal gebruik verliest het systeem 10% van het koudemiddel per jaar. Het koudemiddel in het aircosysteem heeft ook als functie om alle draaiende onderdelen te smeren. Wanneer er teveel koudemiddel ontsnapt zal het systeem drooglopen. Preventief onderhoud aan de airco is belangrijk om storingen en defecten voor te zijn. Zo gaat uw airco niet stinken en het belangrijkste, u bespaart een hoop kosten! Het vervangen van onderdelen van het aircosysteem is een behoorlijke aanslag op uw portemonnee.

Airco-onderhoud

Bij Autobedrijf Lokhorst – Zoet zorgen we er graag voor dat u zorgeloos van uw airco gebruik kunt maken. We bieden daarom de volgende onderhouds- en controle beurten:

  • Airco Check
  • Airco Onderhoudsbeurt
  • Airco Geurbehandeling

Airco check

Bij een jaarlijkse aircocheck worden de uitstroom van het ventilatierooster gecontroleerd, het interieurfilter dat stof, uitlaatgassen en pollen buiten houdt, de staat van het aircosysteem en ongewenste geurtjes.

Airco vullen met koudemiddel

Een airco is gevuld met koudemiddel. Dit zorgt ervoor dat de airco koelt en de aircopomp in het systeem gesmeerd wordt. Als u merkt dat uw airco minder koelt dan voorheen, is de kans aanwezig dat de hoeveelheid koudemiddel behoorlijk is afgenomen. Ieder jaar verliest de airco ongeveer 5 tot 10% van dit koudemiddel door verdamping of weglekken. Als uw airco onvoldoende koudemiddel bevat wordt deze eerst volledig leeggehaald, het zogenaamde airco vacumeren (vocht en lucht onttrekking) en daarna weer afgevuld met koudemiddel.

Airco reinigen

Een goed werkende airco heeft een positief effect op uw alertheid in de auto. Het brengt frisse, zuivere lucht de auto in. Doordat u de airco gebruikt vanaf het begin van uw rit tot u de auto stil zet, blijft er condens in het systeem achter. In het systeem zit een verdamper waar het koel, vochtig en donker is. De ideale huisvesting voor bacteriën en schimmels die zich na verloop van tijd gaan verspreiden en zo muffe lucht met zich meebrengen. Om dit te verhelpen voeren we een airco reiniging uit. Airco reiniging zorgt voor een compleet schoon systeem.

Wij adviseren om de Airco Check jaarlijks preventief te laten uitvoeren. De Airco Onderhoudsbeurt kan het beste iedere twee jaar gedaan worden. Meer weten over het gebruik van uw airconditioning? Neem dan contact met ons op.