Wat is het nut van onderhoud elk jaar?

Elk jaar naar de werkplaats betekent dat de bezoeken dichter bij elkaar komen te liggen en dat reparaties die moeten worden uitgevoerd in een vroeg stadium plaatsvinden. Dit beperkt de kosten voor u.

Het periodiek onderhoud is niet alleen het vervangen van het oliefilter en verversen van de motorolie. Het is een complete inspectie van uw auto, waaronder een diagnose van de elektrische en elektronische systemen. De auto wordt vaker gecontroleerd en er bestaat minder risico dat een onderdeel dat vervangen had moeten worden niet vervangen wordt en er een sneeuwbaleffect plaatsvindt doordat ook andere onderdelen aangetast worden.

De software van de elektronica in de auto kan vaker worden geüpdatet en u kunt ervan verzekerd zijn dat u steeds over de meest recente versie beschikt. Waardoor u de mogelijkheden van uw auto optimaal kunt benutten.

Klik hier om direct een afspraak bij ons in te plannen.

Vroeger kwam ik om de 2 jaar

In veel onderhoudsboekjes werd al aanbevolen om elk jaar terug te komen voor een tussentijdse controle.

Wanneer uw auto elk jaar in de werkplaats komt heeft dat als voordeel dat slijtagegevoelige onderdelen worden gecontroleerd en tijdig vervangen. Wanneer bijvoorbeeld de remblokken beschadigd zijn en u dat niet op tijd in de gaten hebt, kan uw persoonlijke veiligheid daardoor in het geding komen en kunnen de remschijven voortijdig beschadigd worden en eerder aan vervanging toe zijn.

Mocht u uw auto willen verkopen, dan staat regelmatig uitgevoerd onderhoud garant voor de kwaliteit van de auto. Hierdoor kunt u uw auto gemakkelijker verkopen. Kopers letten daar immers op.

Dankzij de uit te voeren controles kunnen bepaalde onderdelen worden gecontroleerd, maar ook andere zaken: met het controleren van de banden bijvoorbeeld wordt ook de geometrie van de voor- en achtertrein gecontroleerd.

De staat van de aandrijfriem en de accu worden vaker gecontroleerd, wat geruststellend is omdat daarmee pech c.q. stilvallen van de auto voorkomen kan worden. Niets is zo vervelend als pech krijgen, simpelweg doordat een onderdeel vervangen had moeten worden. En het is des te vervelender als de kosten voor het vervangen extra hoog uitvallen door het inschakelen van de pechhulpdienst.