Welkom bij Autobedrijf Lokhorst – Zoet BV. Het familiebedrijf dat sinds 1933 is gevestigd aan de rand van Elburg.

De geschiedenis van Autobedrijf Lokhorst-Zoet B.V.

Activiteiten
Autobedrijf Lokhorst-Zoet B.V. is ontstaan uit de verkoop en reparatie van fietsen. Daarnaast was het bedrijf ook actief op het gebied van taxivervoer en verzorgde volgauto’s bij begrafenissen. Ook ziekenvervoer werd geregeld. Tot de komst van de eerst ‘echte’ ambulance – in 1958 – werden de zieken vervoerd op een brancard op de achterbank van een luxe auto.

Van alle markten thuis
In 1946 kreeg het bedrijf het dealerschap van Peugeot. Eind jaren zestig stopte het bedrijf definitief met de verkoop van fietsen en bromfietsen. Nieuwe auto’s moesten uit Nijmegen opgehaald worden. Door taxivervoer en het ziekenvervoer was men aan huis gebonden en moest altijd iemand bij de telefoon zitten. Deze beperking werd vergoed door de benzinepomp. Klanten kwamen niet alleen om te tanken, maar ook om een praatje te maken. Daarbij kon er altijd gerekend worden op een gastvrij onthaal.

Veranderingen
In de zomer van 1975 overleed de grondlegger van het bedrijf. Vanaf dat moment runnen Gerrit en Gretha Lokhorst het bedrijf. Sinds 2004 heeft zoon Gert met z´n vrouw Ruth het bedrijf overgenomen.

Op 1 oktober 2003 tekende Autobedrijf Lokhorst-Zoet B.V. de contracten voor Distributeur Nieuwe Auto’s, Erkend Reparateur en Distributeur Onderdelen. Op 15 maart 2004 hebben wij definitief ons tankstation gesloten. De tanks zijn uit de grond verwijderd en alles is bestraat. Hierdoor kregen wij meer ruimte voor onze showroom en kunnen wij onze nieuwe modellen en occasions nog beter presenteren.

Daarnaast is per april 2004 Autobedrijf Lokhorst-Zoet VOF veranderd in een B.V. U als klant merkt hier uiteraard niets van.

Gezinsuitbreiding
Op 30 juni 2006 en 13 november 2009 heeft er gezinsuitbreiding plaats gevonden bij Gert en Ruth Lokhorst. Er zijn twee zonen geboren. Wellicht heeft u ze wel eens gezien, Remco en Patrick. Of zij de toekomstige opvolgers gaan worden? De tijd zal het leren.

Verbouwing
Natuurlijk is ook bij ons de tijd niet stil blijven staan. Er is hard gewerkt om onze achtergevel te moderniseren. Met een nieuw uiterlijk aan de achterzijde voorzien van moderne roldeuren zijn wij de komende jaren weer voorzien van een fris en modern jasje om ons vertrouwde pand.

In 2012 is er hard gewerkt om ons magazijn compleet nieuw in te richten. Waar we voorheen alles opzochten op onderdeelnummer zijn nu alle onderdelen voorzien van een unieke locatie. Hierdoor kan onze magazijnman u snel vertellen of een bepaald onderdeel wel of niet voorradig is.

ProService

In 2014 hebben we ons eigen ProService-label opgericht. Deze formule levert naast diverse voordelen ook een interessante korting op voor particulieren. Pro staat daarbij voor zowel professioneel als pro-actief. Klik onderaan de pagina op het ProService-logo welke voordelen dit u oplevert.

Autowas

In april 2015 hebben wij Autowas Elburg gekocht en sinds 1 juni 2015 zijn wij officieel de nieuwe eigenaren van deze moderne wasgelegenheid. U vindt hier onder andere een wasstraat, 4 wasboxen en stofzuigers. Voor meer informatie over de wasstraat; klik hier.